Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Mobiele infraroodverwarming: types & prijs

Wil je elektrische verwarming die snel op gang komt en die je ook nog eens kan verplaatsen? Dat is mobiele infraroodverwarming in een notendop. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijke uitvoeringen, wat zo’n verwarmingssysteem precies kost, hoe je deze best toepast en zetten we een paar gangbare alternatieven op een rij.

Ga snel naar:
Soorten mobiele infraroodverwarming
Mobiele infraroodverwarming: prijs
Hoe mobiele infraroodverwarming toepassen?
Mogelijke alternatieven
Ontvang snel & vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor mobiele infraroodverwarming?

Mobiele infraroodverwarming is ideaal als energiezuinige bijverwarming in je woning. Daarnaast zijn er uitvoeringen die geschikt zijn voor buiten, zodat je ’s avonds nog wat langer buiten kan blijven zitten. De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Gerichte verwarming: infraroodverwarming werkt efficiënt en gericht. Je warmt er objecten direct mee op in plaats van de omringende lucht. Hierdoor is je warmtecomfort optimaal.
 • Laag verbruik als bijverwarming: infraroodstraling werkt snel, waardoor je het systeem niet lang moet aanzetten voor een comfortabele temperatuur. Zolang je infraroodverwarming inzet als bijverwarming is het energieverbruik laag en bespaar je op je maandelijkse energiefactuur.
 • Veel uitvoeringen: je hebt veel uitvoeringen om uit te kiezen. Zo zijn er verplaatsbare infraroodpanelen en -kachels voor binnen of buiten. Er zijn zelfs systemen die je kan opvouwen. Daarnaast zijn er nog veel opties op vlak van vermogen, waterbestendigheid, bediening, wifi-ondersteuning, … Een expert vertelt je hier graag meer over.
 • Makkelijk te gebruiken: je moet een infraroodpaneel of -kachel enkel in het stopcontact steken. Er komen dus geen waterleidingen of andere verbindingen aan te pas.
 • Lage aanschafprijs: mobiele infraroodverwarming kost vrij weinig. Zo zijn er al systemen beschikbaar vanaf € 75 (incl. btw). Je bepaalt zelf hoeveel je aan infraroodverwarming besteedt.

Meer weten over mobiele infraroodverwarming? Bekijk dan onze webshop of vraag gericht advies aan meerdere experts via onze gratis offerteservice. Begin nu met vergelijken.

 

Soorten mobiele infraroodverwarming

Welke soorten mobiele infraroodverwarming zijn er allemaal? Uitvoeringen zijn vooral te onderscheiden op basis van vermogen, vochtbestendigheid, functionaliteiten, … en of je het systeem binnen of buiten toepast. Hieronder wat meer uitleg!

 

OPTIE 1: langgolvige infraroodverwarming (voor binnen)

Dit type mobiele infraroodverwarming is het beste voor binnen. Hier verwarm je vlot kleinere ruimtes mee zonder dat de straling te intens wordt. Meestal heb je de keuze uit infraroodpanelen die je eenvoudig opzij schuift of verplaatst, panelen die je kan opvouwen, … Daarnaast zijn er ook systemen die meer als een traditionele kachel ogen en gemakkelijk op te tillen zijn.

Er zijn uitvoeringen met verschillende vermogens, gradaties van vochtbestendigheid (IP-klasse), … Let vooral op deze IP-klasse als je mobiele infraroodverwarming wil voor in de badkamer. Daarnaast kan je deze systemen uitrusten met een afstandsbediening en zijn er zelfs systemen die op wifi werken.

 

OPTIE 2: kort- of middelgolvige infraroodverwarming (voor buiten)

Wil je buiten verwarmen met infraroodstraling? Ga dan voor kort- of middelgolvige infraroodverwarming. Dit zijn infraroodstralers die rood gloeien en intens werken, waardoor ze sneller verwarmen en niet gevoelig zijn voor wind of tocht. Wel is de warmteverspreiding wat minder breed en is het belangrijk om op een correcte afstand te blijven van zo’n systeem. Anders loop je het risico op verbranding.

Doorgaans heb je de keuze uit vrijstaande modellen op een poot of kleinere tafelmodellen. Ook deze variëren op vlak van vermogen, vochtbestendigheid en waar je ze best toepast. Sommige modellen zijn prima voor open ruimtes, maar andere zijn bv. beter geschikt voor gesloten of half-open serres.

 

Wat is voor mij de beste mobiele infraroodverwarming?

Benieuwd naar het beste mobiele infraroodsysteem voor jou? Neem dan een kijkje in onze webshop! Hier bieden we verschillende opties, variërend op vlak van vermogen en vochtbestendigheid. Twijfel je nog? Dan kan je met al je vragen bij een van onze experts terecht. Start je aanvraag hier.

 

Mobiele infraroodverwarming: prijs

Heb je interesse in infraroodverwarming? Ga dan in ieder geval uit van een richtprijs van € 75 à 300 per mobiel verwarmingselement (incl. btw). Hou er wel rekening mee dat de uiteindelijke kostprijs nog kan verschillen. Zo zijn er ook luxe uitvoeringen met prijzen tot wel € 900.

TIP: wil je een exacte prijs of enkele concrete voorbeelden van mobiele infraroodverwarming? Neem dan snel een kijkje in onze webshop of vergelijk meerdere offertes van verwarmingsspecialisten actief in je buurt. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Kom nu in contact met experts in infraroodverwarming.

 

mobiele infraroodverwarming buiten

 

Hoe mobiele infraroodverwarming toepassen?

Hoe benut je mobiele infraroodverwarming optimaal? Dit is voor een deel afhankelijk van het soort systeem dat je kiest en waar je deze toepast, maar over het algemeen kan je uitgaan van de volgende tips:

 • Hou verwarmingsperioden kort. Infraroodkachels werken snel, maar verbruiken veel stroom als je ze voor langere tijd aan laat staan. Meerdere goede redenen om je infraroodsysteem snel weer uit te zetten als je eenmaal bent opgewarmd.
 • Zet het systeem dichtbij. Zo is de stralingswarmte het snelst merkbaar, warmen objecten vlot op en geniet je optimaal. Gaat het om een apparaat op basis van kort- of middelgolvige straling voor buiten? Let dan op dat je niet té dichtbij zit. De straling is intenser en je kan je verbranden als je niet goed oplet.
 • Combineer infraroodverwarming met zonnepanelen. Mobiele infraroodverwarming werkt op basis van stroom en verbruikt relatief veel als het voor langere tijd aan blijft staan. Het is dus perfect om te combineren met zonnepanelen. Zo verbruik je alleen groene stroom die je overdag opwekt en is het systeem zo duurzaam mogelijk én milieuvriendelijk.

Mogelijke alternatieven

Mobiele infraroodverwarming zorgt voor een optimaal warmtecomfort, maar er zijn nog alternatieven die mogelijk aan je wensen voldoen. Een kort overzicht:

 

ALTERNATIEF 1: elektrische convectoren

Elektrische convectoren warmen een ruimte snel op door middel van convectiewarmte in plaats van infraroodstraling. Het element zuigt koele lucht aan, warmt dit op en verspreidt het in de ruimte. Elektrische convectoren zijn dus beter te vergelijken met traditionele radiatoren. Zo’n systeem gebruik je voor een hele ruimte en moet je dus vaker en/of langer aanzetten voor een comfortabele temperatuur. Goede isolatie is daarom aangeraden. Ook zijn convectoren niet geschikt voor buiten.

Richtprijs: vanaf € 150 per verwarmingselement (incl. btw)

 

ALTERNATIEF 2: elektrische radiatoren

Ook elektrische radiatoren warmen lucht op in plaats van objecten zelf en zijn een goed alternatief voor traditionele radiatoren op gas. Mobiele varianten kan je verplaatsen, zijn makkelijk te installeren, werken milieuvriendelijk en je hebt ook veel opties qua vormgeving.

In vergelijking met infraroodverwarming is het wel wat minder duurzaam en moet je rekening houden met een hoger verbruik. Ook is het niet zo geschikt voor buiten, aangezien je lucht verwarmt en niet op basis van infraroodstraling.

Richtprijs: vanaf € 100 per verwarmingselement (incl. btw)

 

Doe-het-zelven of een professional inschakelen?


Professionele installatie (vanaf 350 euro per element)

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en duurzame oplossing, dan kies je best voor een professioneel installateur. Deze berekent welk vermogen je nodig hebt, welk type infraroodverwarming het meest geschikt is en op welke locatie de installatie moet komen voor een optimaal rendement. Offertes bij gespecialiseerde installateurs kan je aanvragen via de offerteservice.


Doe-het-zelf (vanaf 75 euro per element)

Wil je de IR verwarming slechts sporadisch gebruiken en is het verbruik van minder belang, ben je voordeliger af door te kiezen voor een doe-het-zelf installatie. Een overzicht van mogelijkheden vind je terug in de webshop.

 

 

Infraroodverwarming plaatsen? Vergelijk hier vrijblijvend offertes

Via onderstaand formulier ontvang je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs