Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Infrarood: energiezuinige elektrische verwarming

Verwarmen met elektriciteit is duurder dan bijvoorbeeld verwarmen met gas. Maar door voor de juiste toepassing te kiezen zoals infraroodverwarming kan je zeer effectief en energiezuinig verwarmen. Lees in dit artikel meer over infrarood als elektrische verwarming.

 

Waarom elektrisch verwarmen met infrarood?

De prijs per kilowatt uur van elektriciteit is duurder dan die van aardgas of stookolie. Maar het voordeel van elektriciteit is wel dat je niet afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, en dus ook geen ketel moet aankopen of jaarlijkse onderhoudskosten hiervoor moet betalen.

Elektrische verwarming met infrarood werkt uiterst energiezuinig: bij infrarood verwarming heb je namelijk een minder hoge temperatuur nodig om het zelfde warmtegevoel te verkrijgen. Zeker wanneer je woning goed geïsoleerd is, haal je meer voordeel uit infrarood verwarming dan gelijk welke andere soort.

 

Hoe verwarmen met infrarood?

Infrarood verwarming kent vele toepassingen. Het meest toegepaste is het infrarood verwarmingspaneel. Dit ziet er uit als een flatscreen en kan overal geplaatst worden, zowel op de muren als op het plafond.

Infrarood wordt ook vaak toegepast in vloerverwarming. Vloerverwarming is sowieso energiezuiniger dan verwarmen met radiatoren of accumulatoren omdat het een minder hoge temperatuur nodig heeft. Voeg hier nog eens de energiezuinige eigenschappen van infrarood aan toe, en je hebt een zeer effectieve, aangename én goedkope manier van verwarmen.

Deze mogelijkheden van infrarood verwarming kan je zowel als hoofdverwarming als als bijverwarming gebruiken.

 

Prijs elektrische verwarming met infrarood

Een kwalitatief infrarood paneel van 1000W kost gemiddeld zo’n €500 à €750, plaatsing inbegrepen.  Een offerte op maat van jouw project kan je aanvragen via onze offerteservice. Ben je op zoek naar een goedkopere oplossing, dan kan je terecht in de webshop.

Infrarood vloerverwarming kost zo’n €50 à €70 per vierkante meter. Het wordt zeer aangeraden om deze door een ervaren vakman te laten leggen.

 

elektrische verwarming infrarood

 

Voordelen

+ Stralingswarmte: Infrarood verwarming maakt gebruik van stralingswarmte. Dit betekent dat het direct de personen en objecten in de ruimte opwarmt en niet de lucht zelf. Hierdoor is er geen luchtcirculatie in de ruimte (en stof dus niet wordt meegenomen en doorheen het huis wordt verspreid).

+ Aangenamere warmte: Deze stralingswarmte zorgt voor een aangenaam warmtegevoel. Infraroodverwarming voelt aan als zonnewarmte.

+ Energiezuinig: Infrarood geeft een zodanig gerichte warmte af waardoor er geen warmte verloren gaat en je zelfs een lager verbruik hebt.

+ Eenvoudig installatie: Het voordeel van elektrisch verwarmen is dat er geen leidingen moeten geplaatst worden. Een stopcontact volstaat. Dit scheelt ook in de kosten.

+ Subtiele uitstraling: Infraroodverwarming heeft een zeer subtiele uitstraling. Het ziet er strak en modern uit en het trekt minder de aandacht dan bijvoorbeeld een radiator.

 

Hoe kosten elektrische verwarming beperken?

Door je woning goed te isoleren kan je veel efficiënter verwarmen en dus kosten besparen. Bovendien is het mogelijk om zélf energie te produceren. Dit kan door zonnepanelen te plaatsen. De energie die je met de zonnepanelen wint, kan omgezet worden naar elektriciteit voor jouw elektrische infrarood verwarming.

Doe-het-zelven of een professional inschakelen?


Professionele installatie (vanaf 350 euro per element)

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en duurzame oplossing, dan kies je best voor een professioneel installateur. Deze berekent welk vermogen je nodig hebt, welk type infraroodverwarming het meest geschikt is en op welke locatie de installatie moet komen voor een optimaal rendement. Offertes bij gespecialiseerde installateurs kan je aanvragen via de offerteservice.


Doe-het-zelf (vanaf 75 euro per element)

Wil je de IR verwarming slechts sporadisch gebruiken en is het verbruik van minder belang, ben je voordeliger af door te kiezen voor een doe-het-zelf installatie. Een overzicht van mogelijkheden vind je terug in de webshop.

 

 

Infraroodverwarming plaatsen? Vergelijk hier vrijblijvend offertes

Via onderstaand formulier ontvang je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs