Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Infrarood heater: info & prijzen

Infrarood heaters zijn vooral gekend in de vorm van terrasverwarming. Er bestaan echter ook IR-heaters die binnenshuis dienst kunnen doen als bijverwarming of zelfs als hoofdverwarming. In dit artikel lees je meer over de verschillende mogelijkheden en voordelen van een infrarood heater.

 

Wat is een infrarood heater?

Een infrarood heater werkt op basis van infraroodstralen, een natuurlijke vorm van straling. Afhankelijk van het type infraroodgolven (korte golf, middengolf of lange golf), wordt er stralings- en/of convectiewarmte afgegeven. Bij stralingswarmte worden personen, oppervlaktes en voorwerpen rechtstreeks opgewarmd, terwijl bij convectiewarmte eerst de lucht verwarmd wordt (om zich vervolgens te verspreiden). Er bestaan dus verschillende types infrarood heaters:

1. Elektrische heaters

2. Halogeen & golden tube lampen

3. Carbonstralers

De eerste twee types infrarood heater maken gebruik van zogenaamde kortegolf infraroodstraling. Deze heaters lichten rood op tijdens gebruik. Carbonstralers (ook donkere stralers genoemd) maken daarentegen gebruik van lange infraroodgolven en lichten niet op. Deze zijn geschikt voor binnengebruik en buitengebruik (onder een afgedekt terras). In wat volgt gaan we wat dieper in op een type heater met lange IR-golven, de radiant heater. De eerste twee soorten zijn voornamelijk geschikt voor buitengebruik.
Lees hier meer over infrarood terras heaters.

 

Radiant heater als hoofd- of bijverwarming

De radiant heater van Infralia is een bijzonder interessant, innovatief & financieel voordelig alternatief voor dure elektrische convectieverwarming (zoals accumulatieverwarming). De installatie is daarom zowel geschikt bij renovaties als bij nieuwbouw. Beschikt je woning ook over zonnepanelen? In dat geval zal de verwarming extra rendabel zijn en kun je nog meer geld uitsparen. Gemiddeld kun je met zo’n heater maar liefst 30% op je energieverbruik besparen ten opzichte van verwarming op stookolie of gas.

Verder werkt de heater op basis van infraroodverwarming (lange golven). Vergeleken met infraroodpanelen zorgen heaters, door hun hogere oppervlaktetemperatuur, nog sneller voor een aangename warmte. Wat de montage betreft, kun je het toestel aan de muur bevestigen of zelfs aan het plafond. De heater kan eventueel buiten gebruikt worden, maar ook in de woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer, noem maar op.

Deze infrarood heater is in verschillende designs beschikbaar (slimline of flatscreen modellen), die voorzien zijn van een timer, afstandsbediening, eco-functie, enzovoort. Belangrijk om weten is dat alle toestellen hetzelfde verbruik hebben; hoe groter de capaciteit van de heater, hoe sneller het apparaat ook weer zal afslaan dankzij de ingebouwde thermostaat.

Wil je de infrarood heater vaak gebruiken, dan kies je best voor een kwalitatieve installatie door een professionele plaatser. Advies en offertes op maat van jouw project kan je vrijblijvend aanvragen via onze offerteservice. Ben je op zoek naar heaters voor sporadisch gebruik (hoger verbruik), bekijk dan het aanbod in de webshop.

 

infrarood heater

 

Voordelen van een radiant heater

Hieronder zetten we voor de duidelijkheid alle voordelen van een radiant infrarood heater op een rijtje:

Voordelen radiant heater
De heaters kunnen aan het plafond of de zijmuur bevestigd worden, wat plaatsbesparend is.
Het toestel warmt snel op (er is geen voorverwarming nodig)
De heater heeft een ingebouwde thermostaat en kan op temperatuur geregeld worden. Er zijn dus geen installatiekosten nodig.
Radiant heaters hebben een mooi en stijlvol design waarbij geen rood licht zichtbaar is
Het toestel geeft een aangename warmte af (er is geen sprake van luchtcirculatie)
Lagere energiefactuur
Dit verwarmingstoestel heeft een positieve invloed op de gezondheid (gunstig effect op reuma, artritis, eczeem, etc.) & op vocht/schimmels
Bestand tegen waterspatten

 

Prijzen infrarood heaters: vergelijk online offertes

Benieuwd naar de prijs van een IR-heater? Exacte prijzen meegeven is moeilijk. De kosten kunnen immers sterk variëren naargelang je persoonlijke voorkeuren en budget. De prijs van de heater wordt onder meer bepaald door de functies, de afmetingen, de capaciteit, het gekozen design, enzovoort. Klik hier voor een vrijblijvende offerte of bekijk het aanbod in de webshop.

 

infrarood terras heater
Infrarood terras heater

Doe-het-zelven of een professional inschakelen?


Professionele installatie (vanaf 350 euro per element)

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en duurzame oplossing, dan kies je best voor een professioneel installateur. Deze berekent welk vermogen je nodig hebt, welk type infraroodverwarming het meest geschikt is en op welke locatie de installatie moet komen voor een optimaal rendement. Offertes bij gespecialiseerde installateurs kan je aanvragen via de offerteservice.


Doe-het-zelf (vanaf 75 euro per element)

Wil je de IR verwarming slechts sporadisch gebruiken en is het verbruik van minder belang, ben je voordeliger af door te kiezen voor een doe-het-zelf installatie. Een overzicht van mogelijkheden vind je terug in de webshop.

 

 

Infraroodverwarming plaatsen? Vergelijk hier vrijblijvend offertes

Via onderstaand formulier ontvang je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs