Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Infrarood spiegel: informatie & prijzen

Wil je jouw badkamer op een subtiele en stijlvolle manier verwarmen? Dan is een infrarood spiegel precies wat je nodig hebt. De combinatie van spiegel en verwarming in één is bijzonder praktisch en ruimtebesparend. Het mag dan ook niet verbazen dat deze toepassing de laatste tijd in de lift zit. Ontdek in dit artikel alles over de werking, voordelen en prijs van een infrarood spiegel.

 

infrarood spiegel Werking van een infrarood spiegel

Een infrarood spiegel is in feite een klein infraroodpaneel in de vorm van een spiegel. Deze maakt gebruik van lange golfstralen; warmte wordt afgegeven op de muren, het plafond en objecten in de ruimte in plaats van op de lucht. Alle opgewarmde massa geeft die warmte vervolgens af op de omgeving. Op die manier wordt een heerlijk en intens warmtegevoel gecreëerd dat je kan vergelijken met zonnestralen.

Korte golf infraroodstralen daarentegen hebben een rode gloed en een hogere frequentie. Bijgevolg zorgen korte stralen voor een directere en indringende lichaamswarmte. Deze worden vooral toegepast bij pijn- en blessurebehandeling of voor terrasverwarming.

Iedereen kent het fenomeen wel: je komt uit de douche maar de spiegel is volledig aangeslagen met condens. Dankzij de lange golf infraroodverwarmingstechniek zal de spiegel echter niet aandampen! Een infraroodspiegel is daarom uitermate geschikt en handig in vochtige ruimtes zoals de badkamer, het toilet of de wellness.

Je kan de infrarood spiegelverwarming op twee manieren regelen. Ofwel wordt de spiegel aan een schakelaar gekoppeld, ofwel stuur je de spiegel aan met een thermostaat (afstandsbediening). De tweede optie is weliswaar spaarzamer.

 

Prijs infrarood spiegelverwarming

De prijs van een infrarood spiegel varieert naargelang zijn vermogen. Je kan badkamer spiegel verwarming aanschaffen vanaf ongeveer 250 euro. Prijzen kunnen oplopen tot zo’n 1000 euro indien je een luxueuze uitvoering kiest met een speciaal design. Infrarood spiegelverwarming is weliswaar een energiezuinige investering die je relatief snel zal terugverdienen. Neem een kijkje in de webshop.

TIP! Er zijn ook speciale anti-condensstrips op de markt. Dit is een dunne strook infraroodfolie die je op de achterkant van de spiegel kunt bevestigen. Die zal ervoor zorgen dat de spiegel voldoende verwarmt en ontwasemt in een warme ruimte met veel damp. Let wel, deze infraroodfilm produceert geen persoonlijke verwarming.

 

infrarood spiegel

 

Vermogen infrarood spiegel badkamer

Bij de aanschaf van een infraroodspiegel moet je op de hoogte zijn van het benodigde vermogen. Infrarood spiegels zijn beschikbaar met een vermogen van 300 tot 850 Watt. Met 300 Watt kun je ongeveer 3 à 3,5 vierkante meter verwarmen, terwijl 850 Watt overeen komt met 10 vierkante meter. Het is daarom belangrijk dat je de oppervlakte van je badkamer (of eventuele andere ruimte) kent. Het vereiste vermogen ligt in de badkamer hoger dan in andere kamers omdat er daar minder kleren gedragen worden.

 

Welke voordelen heeft deze spiegel te bieden?

 • Dankzij de dubbele functie verlies je geen extra plaats in tegenstelling tot een radiator of andere vorm van bijverwarming.
 • Van condens zul je geen last meer hebben.
 • Deze spiegel verreist bijgevolg nauwelijks onderhoud. Je zal hem weinig of niet moeten poetsen.
 • Een infrarood spiegel is brandveilig en heeft een lange levensduur.
 • Het is zeer eenvoudig om een infraroodspiegel te installeren.
 • Glas heeft bovendien de eigenschap dat het warmte beter kan opslaan en afgeven dan een traditionele radiator.
 • Het is een milieuvriendelijke verwarmingsmethode: er wordt minder CO2 uitgestoten dan met verwarming op gas.

 

Wil je graag nog meer (prijs)informatie ontvangen over infrarood spiegels of andere vormen van infraroodverwarming? Neem een kijkje in onze webshop en vergelijk prijzen en mogelijkheden.

 

infrarood spiegel

 

Doe-het-zelven of een professional inschakelen?


Professionele installatie (vanaf 350 euro per element)

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en duurzame oplossing, dan kies je best voor een professioneel installateur. Deze berekent welk vermogen je nodig hebt, welk type infraroodverwarming het meest geschikt is en op welke locatie de installatie moet komen voor een optimaal rendement. Offertes bij gespecialiseerde installateurs kan je aanvragen via de offerteservice.


Doe-het-zelf (vanaf 75 euro per element)

Wil je de IR verwarming slechts sporadisch gebruiken en is het verbruik van minder belang, ben je voordeliger af door te kiezen voor een doe-het-zelf installatie. Een overzicht van mogelijkheden vind je terug in de webshop.

 

 

Infraroodverwarming plaatsen? Vergelijk hier vrijblijvend offertes

Via onderstaand formulier ontvang je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs